Proiecte - Activităţi

Campionatul Internațional de Robotică 2023

Campionatul Internațional de Robotică,ediția a 11-a, Oradea, 20-22 aprilie 2023

În perioada 20-22 aprilie 2023, s-a organizat la Oradea a 11-a ediție a Campionatului Internațional de Robotică la care au participat 8 țări: România, Grecia, Polonia, Filipine, Egipt, Ungaria, Belorusia și Turcia. 

Inițiativa acestui concurs a pornit și încă este susținută de către studenții și profesorii facultații de Inginerie Managerială și Tehnologică / catedra de Mecatronică și Robotică din Oradea.  

Au fost 17 categorii de probe la care se putea participa: Free Style all ages, Free Style, High School, Humanoid Challenge, Humanoid Sumo, Lego Sumo, Line Follower Classic, Line Follower Drag Race, Line Follower Enhanced, Line Follower Junior, Line Follower Lego, Line Follower Turbo, Mega Sumo, Micromouse, Mini Sumo, Mini Sumo High School și Mission Challenge Lego.

Citește mai departe...

Anunț privind finalizarea proiectului - Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău

Anunț privind finalizarea proiectului - Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Tehnologic  „Mihai Viteazul” Zalău

Cod proiect SMIS 2014+  143342

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”  Zalău  anunță finalizarea proiectul intitulat “Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”  Zalău”, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020, Componentă 1 - Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/ Componenta 1 REACT-EU-Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2/ Axa prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanţare din REACT-EU, număr contract 985/17.02.2022.

Obiectivul general al proiectului a fost: Consolidarea capacității de reacție la efectele crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul sistemului de educație preuniversitar din Municipiul Zalău - dotarea unității de învățământ Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” cu echipamente sanitare de tip: mască facială de uz medical, mănuși nitril de uz medical, dezinfectant de mâini, gel igienizant pentru mâini, dezinfectant de suprafețe, covor intrare pentru decontaminare.

Rezultatele proiectului: achiziția de echipamente sanitare și de protecție  (măști faciale de uz medical, dezinfectant mâini, dezinfectant de pardoseli și suprafețe, mănuși nitril de uz medical, covoare de intrare pentru decontaminare) pentru elevii și personalul din unitatea de învățământ necesare în contextul gestionării crizei de COVID-19.

Valoarea proiectului: 101.151,76 lei, reprezentând 100% fonduri europene nerambursabile ale Uniunii Europene.

Perioada de implementare a proiectului: 08.09.2020 - 31.12.2022.

„Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin

POIM 2014-2020”

Date de contact:                                                                                                                        

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău 

Adresa: Zalău, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 5

Telefon/Fax +40 (0)260 613.853

Web: www.mihai-viteazul.ro 

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Este lumea noastră! Să acționăm împreună!

În cadrul Săptămânii Educației Globale, desfășurate în perioada 16-20 noiembrie 2020, elevii clasei a X – a A, din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul”, Zalău, sub îndrumarea doamnei profesor, diriginte, Firicel Daniela, au realizat, sub forma unei „mese rotunde” on-line, o extraordinară dezbatere pe tema „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”. Elevii au prezentat mai multe referate și prezentări ppt pe tema mai sus menționată și au generat o serie de discuții, dând dovadă de maturitate în gândire, spirit critic, o bună viziune asupra adevăratelor valori, acceptare a diferențelor interumane, o bogată documentare și o clară argumentare a opiniilor.

Dintre aspectele abordate se pot menționa: contextul actual al educației în condițiile generate de pandemia cu virusul SARS COV2, moduri practice de a schimba lumea în bine prin acțiuni ample de adopție a copiilor din orfelinate, donații de haine, mâncare și sânge, conversia individualismului în altruism și empatie și acceptarea imperfecțiunilor de care nici o persoană nu este lipsită.

Elevii au conchis, la unison,  că schimbarea începe cu sine și că orice lucru, oricât de neînsemnat ar părea la prima vedere, în realitate el va produce o schimbare care se va propaga la un nivel greu de cuantificat. 

 

Concurs pe meserii - Sudura

Locul 2 la Concursul pe meserii "Learn together, work together, win together with companies" secţiunea sudură MIG, 16 martie 2018 organizat de Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmăşag.

Citește mai departe...

Autentificare

Meniu - Extra

Cine e online?

Avem 12 vizitatori și nici un membru online